Henkjan en Hollen

Op de lagere school heb ik wat aan gymnastiek en judo gedaan en op de middelbare school aan fitness, maar nooit fanatiek. Op de hts heb ik een tijdje met een studiegenoot gerend, maar ook dat was geheel vrijblijvend.

Na mijn opleiding ben ik helemaal gestopt met sporten en werd ik ieder jaar een kilootje zwaarder. En ieder jaar dacht ik “Eigenlijk moet ik wat aan sport gaan doen.” en dan ging er weer een jaar voorbij en was ik weer een kilo zwaarder. In het voorjaar van 2008, ondertussen zo´n 107 kilo zwaar, vroeg hardlopende kennis Eric “Waarom ga je niet hardlopen?”. Twee weken later deed ik op zaterdagmorgen mee aan de voorjaarseditie van Start to Run, in de meest langzame groep. Mijn hoofd vond het een goed idee: drie keer per week rennen. Mijn lijf niet, en na vier weken was ik geblesseerd aan mijn knie en kon ik niet meer meedoen. Na de zomer was ik hersteld van mijn blessure en heb ik me opgegeven voor de najaars-editie van Start to Run. Toen was mijn insteek: twee keer in de week lopen en blijven lopen is belangrijker dan drie keer per week lopen. Dus ik ben twee keer per week gaan lopen en heb in de zesde week de afsluitende 3 km afgelegd in een dikke 18 minuten.

De eerstvolgende zaterdag daarna heb ik me gemeld op de atletiekbaan en ben ik mee gaan trainen met de zaterdaggroep en daarmee ben ik doorgegaan tot en met de dag van vandaag.

Verder naar Henkjans Hol-Historie.

 

Terug naar Henkjan.

Comments are closed.