Anne´s leven

Anne wordt geboren op vaderdag 2004. Met haar geboorte is ons gezin compleet en bestaat naast Anne uit moeder Anja, zus Floor (geboren in 2000) en vader Henkjan.

Anne´s eerste levensjaren verlopen onbezorgd.

In februari 2007 komt hier in één klap een einde aan: Anne heeft een inoperabele hersentumor.

Wat volgt is een hectische, onzekere periode waarin Anne behandeld wordt met chemotherapie. Na de behandeling is de tumor niet weg, maar met het verstrijken van de tijd in combinatie met goede controle uitslagen krijgen we weer vertrouwen.

Tot juni 2009 wanneer weer tumorgroei zichtbaar is. Een behandeltraject met bestralingen wordt gestart maar na afloop is de tumor opnieuw niet weg. Wat volgt is weer een periode waarin goede controle uitslagen zorgen voor groeiend vertrouwen.

In maart 2010 wordt Anne in drie dagen blind. Dit wordt niet veroorzaakt door de hersentumor maar door een ADEM, een ontsteking in de hersenen. De behandeling met methylprednisolon zorgt er voor dat ze snel weer een deel van haar gezichtsvermogen terug krijgt. Naarmate de tijd verstrijkt en Anne verder hersteld van de ADEM en de controle uitslagen goed blijven groeit ook het vertrouwen.

Begin 2012 wordt onze grootste angst realiteit: de tumor groeit weer en er is geen curatieve behandeling meer mogelijk. Door middel van palliatieve chemotherapie wordt de tumorgroei onderdrukt om tijd te rekken en mooie herinneringen te maken.

In mei is weer tumorgroei zichtbaar en wordt de palliatieve chemotherapie gestopt. Ook stoppen we met de ziekenhuisbezoeken. Wel gaan we door met het maken van mooie herinneringen.

Op 2 november 2012, Allerzielen, is Anne om 02.34 uur in het bijzijn van Anja, Floor en Henkjan in haar slaap overleden.

 

Verder naar Anne in Beelden.

Terug naar Anne.

Comments are closed.